stosay

  • ۰
  • ۰

تحقیق در مورد ارزش غذایی سیب رمینی وروشهای نگهداری آن 7ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 8 صفحه


قسمتی از متن .doc :

ارزش غذایی سیب رمینی وروشهای نگهداری آن

ارزش غذایی سیب زمینی و روش های نگه داری آن به طریقه سنتی و صنعتی میزان تولید سیب زمینی در سال ۱۳۷۹،۲/۴ میلیون تن درسال بوده است. مواد غذایی از زمان برداشت در معرض فساد و بروز ضایعات متنوع قرار می گیرند که با توجه به نوع ماده غذایی میزان ضایع شدن آن ها متغیر بوده و گاهی ممکن است در مدت چند ساعت، مواد غذایی به کلی غیر قابل مصرف شود. سیب زمینی به علت دارا بودن آب زیاد، از فساد پذیری بالایی برخوردار است. برای جلوگیری از ضایعات این محصول، روش های مختلفی در روستاهای کشور ما اجراء می شود، بدون این که شناخت دقیقی از اصول علمی انبار داری آن داشته باشند. درشهرها برای نگه داری سیب زمینی از سردخانه های بالای صفر بهرها می گیرند، آن را در درجه حرارت معینی حدود ۴+ درجه سانتی گراد نگه داری می کنند، یا این که سیب زمینی را با استفاده از روش فیزیکی(حرارت دادن) و خشک کردن به پودر سیب زمینی تبدیل و بسته بندی می کنند، تا این که به مدت طولانی در انبارها نگه داری شود. روش دیگر، استفاده از اشعه گاما است که یکی از روش های نگه داری سیب زمینی به صورت تازه به حساب می آید. سیب زمینی در تمام استان های کشورمان به ویژه آذربایجان شرقی، مرکزی، چهارمحال بختیاری و اصفهان کشت می شود. این محصول درایران به عنوان یکی از مواد غذایی مصرفی جانبی مورد استفاده مردم قرارمی گیرد. در صورتی که در بعضی از کشورهای اروپایی مانند آلمان غربی، سیب زمینی به عنوان ماده ی غذای اصلی برای مردم به شمار می آید. مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که معمولا بین ۹ الی ۲۵ درصد آن را تشکیل می دهد این محصول سرشار از ویتامین ث نیز می باشد. مخصوصا در پوست سیب زمینی به طور متوسط ۳۰ میلی گرم ویتامین ث وجود دارد. البته باید توجه کرد، که مقدار ویتامین ث موجود در سیب زمینی به عواملی نظیر نحوه ی نگه داری در انبار، نحوه ی طبخ در آشپزخانه و درجه حرارت محیط بستگی دارد که در ذیل توضیح داده می شود: ۱- تقریبا ۵۰ درصد از ویتامین ث سیب زمینی، در اثر نگه داری (انبار در دمای ۱۲ درجه سانتی گراد) کاهش می یابد ۲- در اثر پوست کندن و طبخ سیب زمینی مانند: پختن، سرخ کردن، کباب کردن و غیره تقریبا ۴۰ الی ۴۵ درصد ویتامین ث موجود در سیب زمینی کاهش می یابد. اگر سیب زمینی همراه با پوست خارجی پخته شود میزان کاهش ویتامین ث حدود ۷ درصد خواهد بود. لذا بهتر این است که سیب زمینی با پوست طبخ شود. ۳- چنان چه سیب زمینی پخته به مدت یک ساعت برروی اجاق در گرما نگه داری شود حدود ۷۰ درصد از ویتامین ث آن را از بین می رود. همان طوری که جدول نشان می دهد سیب زمینی حاوی دو درصد پروتئین است که اغلب آن از اسید آمینه های ضروری تشکیل شده است. با مصرف روزانه ۲۵۰ گرم سیب زمینی می توان ۱۶ درصد از احتیاجات روزانه یک فرد به اسید آمینه ضروری به خصوص لیزین را تأمین کرد(یعنی ۲۵/۰ گرم لیزین). علاوه براین اسید آمینه های ضروری دیگر مانند والین، لوسین و ایزولوسین نیز در آن به اندازه کافی وجود دارد. عوامل فاسد کننده سیب زمینی پس از برداشت برداشت سیب زمینی در درجه اول باید به موقع انجام شود چنان چه سیب زمینی برای مدت زیادی در خاک بماند دوباره رشد کرده و صرف نظر از آن که مقدار زیادی از مرغوبیت آن کاسته می شود حتی لطمه شدیدی نیز به خاصیت انبار داری آن وارد می شود. از این رو زارعین حدود ۱۵ روز قبل از برداشت محصول، آبیاری را قطع می کنند و بدین وسیله از یک طرف مانع رشد سیب زمینی می شوند و از طرف دیگر رطوبت آن را نیز به حد متناسب می رساند. در هنگام برداشت سیب زمینی باید دقت شود که غده ها زخمی نشوند در غیر این صورت فساد و گندیدگی در غده های آسیب دیده به شدت افزایش می یابد و در اثر مجاورت با محصول سالم موجب آلودگی غده های دیگر می شود. سیب زمین باید پس از برداشت در فاصله زمانی کوتاهی حمل و به بازار فروش عرضه شود. البته برای مصارف طولانی تر نیاز به ذخیره کردن و انبار کردن آن است، در دوره ی انبارداری همواره عوامل مختلف مکانیکی، فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی بر روی آن اثر کرده و ایجاد ضایعات و دگرگونی کمی و کیفی می کند در حقیقت ضایعات حاصل از عوامل فیزیکی باعث از دست رفتن رطوبت و نیز چروکیدگی پوست می شود. نتیجه تأثیر عوامل شیمیایی مانند اکسیداسیون مواد متشکله سیب زمینی و فعالیت آنزیم ها، باعث تغییر مواد نشاسته ای به منوساکاریدها و دی ساکاریدها و کاهش میزان اسیداسکوربیک می شود. عوامل بیولوژیکی از طریق جوانه زدن و فعالیت نسج رویشی ایجاد خسارات می کنند، خسارت ناشی از جوندگان و حشرات در انبارها نیز رقم عمده ای را تشکیل می دهد که به خصوص در انبارهای روستایی و خفاظت نشده بسیار چشم گیر است. جوانه زدن سیب زمینی باعث افزایش سولانین(S o l a n in) که یک الکالوئید است، می شود. سیب زمینی های دارای پوست سبز رنگ، نارس و یا جوانه زده حاوی سولانین هستند و این ماده سبب سمی شدن سیب زمینی می شود. اغلب در ۱۰۰ گرم سیب زمینی های میزان ۴/۹-۸/۱ میلی گرم سولانین وجود دارد افزایش مقدار سولانین به ۱۰ الی ۱۳ میلی گرم در ۱۰۰ گرم باعث مسمومیت انسان می شود. در سال ۱۹۷۸ در تعداد ۷۸ نفر از ۳۰۰ دانش آموز( سن متوسط ۱۳ سال) یک مدرسه انگلیسی که توسط سیب زمین جوانه زده تغذیه شده بودند، مسمومیت شدیدی مشاهده شد. در فرد بالغ مقدار ۲۵ میلی گرم سو لانین باعث مسمومیت و ۴۰۰ میلی گرم آن باعث مرگ می شود. چنانچه سیب زمینی با آب و سرکه پخته شود فاقد سولانین خواهد شد و آب و سرکه بعد از پختن باید دور ریخته شود. روش های نگه داری سیب زمینی نظر به این که هدف اصلی در نگه داری سیب زمینی جلوگیری از انجماد، فساد و جوانه زدن آن است لذا عموما روش های مختلفی برای افزایش زمان ماندگاری سیب زمینی مورد استفاده قرار می گیرند که عبارت اند از: ۱- استفاده از روش های سنتی و انبارهای معمولی. ۲- استفاده از مواد شیمیایی؛ قبل از برداشت سیب زمینی با پاشیدن الکل مالیک یا هیدرازین مالیک روی بوته ها می توان از جوانه زدن جلوگیری کرد. البته این روش نگه داری از سال ۱۹۴۸ میلادی منسوخ شده است، زیرا هیدرازین مالیک در انسان حساسیت ایجاد می کند. ۳-نگه داری سیب زمینی در انبارهای مجهز به سیستم









سایر محصولات :
تحقیق در مورد ارزش غذایی سیب رمینی وروشهای نگهداری آن 7ص

تحقیق در مورد ارزش غذایی سیب رمینی...

دانلود پاورپوینت موزه لوور نمونه خارجی

دانلود پاورپوینت موزه...

تحقیق در مورد اجزای دوچرخه 7ص

تحقیق در مورد...

دانلود پاورپوینت موزه تاریخ هولوکاست

دانلود پاورپوینت موزه تاریخ هولوکاست...

تحقیق در مورد ارتباط دختر و پسر 8 ص

تحقیق در مورد ارتباط دختر و پسر...

دانلود پاورپوینت موزه اتومبیل تری جی تی تی آی

دانلود پاورپوینت موزه...

تحقیق در مورد اثرات آرامش‌بخش موسیقی 11 ص

تحقیق در مورد...

دانلود پاورپوینت موریانهm

دانلود پاورپوینت موریانهm...

تحقیق در مورد اثرات کتابخوانی 45 ص

تحقیق در مورد اثرات کتابخوانی 45...

تحقیق در مورد اثر تاریخ کاشت بر سویا 14 ص

تحقیق در مورد اثر تاریخ کاشت...

دانلود پاورپوینت موتورهای جستجوگر

دانلود پاورپوینت موتورهای جستجوگر...

دانلود پاورپوینت مهندسی مجدد

دانلود پاورپوینت مهندسی مجدد...

تحقیق در مورد ابعاد رهبری در مدیریت کتابخانه

تحقیق در مورد ابعاد...

دانلود پاورپوینت مهارت نه گفتن

دانلود پاورپوینت مهارت نه گفتن...

تحقیق در مورد آینده مدیریت منابع انسانی 31 ص

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد آیا زمان ارتقاء کامپیوتر فرا رسیده است

تحقیق در مورد آیا...

تحقیق در مورد آمادگی ذهنی برای شرکت در مسابقه 22 ص

تحقیق در مورد آمادگی ذهنی برای...

دانلود فایل دامپ سامسونگ N5100 قابل رایت با ایزی جیتگ و سایر باکس های مربوطه

دانلود فایل دامپ...

تحقیق در مورد آشنایی با مفهوم خویشتن 11 ص

تحقیق در مورد آشنایی با...

دانلود پاورپوینت مناره

دانلود پاورپوینت مناره...

تحقیق در مورد آب 35 ص

تحقیق در مورد آب 35 ص...

پاورپوینت مقدمه ای بر مدیریت مالی استراتژیک

پاورپوینت مقدمه ای بر مدیریت مالی استراتژیک...

تحقیق در مورد آشنایی با اصول بهداشت وتغذیه ورزش 7ص

تحقیق در مورد آشنایی با اصول بهداشت...

دانلود پاورپوینت منابع مالی خارجی وام ها اعتبارات و ذخایر بین المللی

دانلود پاورپوینت منابع...

تحقیق در مورد آشنایی با استخر

تحقیق در مورد آشنایی با...

پاورپوینت ریسک و بازده بر اساس مدل‌های توسعه یافته قیمت‌گذاری دارایی سرمایه‌ای

پاورپوینت ریسک و بازده بر اساس...

تحقیق در مورد CPT Coding System 14 ص

تحقیق در مورد CPT Coding System 14...

دانلود پاورپوینت ملات خشک آماده

دانلود پاورپوینت ملات خشک آماده...

دانلود پاورپوینت مقدمه ای بر سیستم های اطلاعات مدیریت

دانلود پاورپوینت مقدمه ای بر سیستم های...

دانلود پاورپوینت مقدمه ای بر مدیریت دانش

دانلود پاورپوینت مقدمه ای بر مدیریت دانش...

دانلود پاورپوینت مقدمه ای بر داده کاوی و اکتشاف دانش

دانلود پاورپوینت مقدمه...

دانلود پاورپوینت مقدمه ای بر داده کاوی و اکتشاف دانش 32 اسلاید

دانلود پاورپوینت مقدمه ای...

دانلود پاورپوینت مقبره حمد الله مستوفی

دانلود پاورپوینت مقبره...

دانلود پاورپوینت مقایسه آمار طور راهها و تصادفات جاده ای ایران با سایر کشورها

دانلود پاورپوینت مقایسه آمار...

دانلود پاورپوینت مقام و تاریخ معماری اسلامی

دانلود پاورپوینت مقام و تاریخ...

دانلود پاورپوینت معماری کامپیوتر

دانلود پاورپوینت معماری...

دانلود پاورپوینت معماری پایدار.PPT

دانلود پاورپوینت معماری پایدار.PPT...

دانلود پاورپوینت معماری معناودلالت

دانلود پاورپوینت معماری معناودلالت...

دانلود پاورپوینت تقسیم کار در سازمان

دانلود پاورپوینت تقسیم کار در...

دانلود پاورپوینت معماری معاصر

دانلود پاورپوینت معماری...

دانلود پاورپوینت معماری مدرن و کشورهای در حال توسعه از دهه 1960

دانلود پاورپوینت معماری...

دانلود پاورپوینت معماری مدرن اولیه

دانلود پاورپوینت معماری مدرن اولیه...

دانلود فایل دامپ سامسونگ i9082 قابل رایت با ایزی جیتگ و سایر باکس های مربوطه

دانلود فایل دامپ سامسونگ...

دانلود پاورپوینت معماری غیر خطی و سیال

دانلود پاورپوینت معماری غیر خطی و سیال...

تحقیق در مورد شیر

تحقیق در مورد شیر...

دانلود پاورپوینت معماری دوران پهلوی یکم 2

دانلود پاورپوینت معماری...

تحقیق در مورد شهید محمد على رجایى

تحقیق در مورد...

دانلود پاورپوینت معماری خزنده

دانلود پاورپوینت معماری خزنده...

تحقیق در مورد شهر الکترونیک 45 ص

تحقیق در مورد شهر...

تحقیق در مورد شهر اهواز

تحقیق در مورد شهر اهواز...

مجله Auto Restorer
مجله Destiny شماره 69
تحقیق در مورد گزارش کارآموزی زراعت سویا 31 ص
تحقیق در مورد گلخانه 22 ص
تحقیق در مورد گزارش کار آموزی ریخته گری 47 ص
تحقیق در مورد گروههای سازگاری رویش در قارچ 45 ص
تحقیق در مورد کوبیسم
تحقیق در مورد کنترل جمعیت و نهاد خانواده در اروپا 4ص
تحقیق در مورد کاربرد ربات‌ در دریا 15 ص
تحقیق در مورد کابل ها 50ص
تحقیق در مورد چگونه نیروی خود را در ورزش تنیس به بالاترین حد خود برسانیم
تحقیق در مورد چگونگی تنظیم قرارداد اجاره واحدهای مسکونی و نحوه تخلیه آنها 7ص
تحقیق در مورد چگونه زباله کمتری تولید کنیم
تحقیق در مورد چگونه بین مسئولیت های کاری و خانوادگی تعادل برقرار کنیم
تحقیق در مورد چک 10ص
تحقیق در مورد عدالت در یونان باستان و ایران 38ص
تحقیق در مورد عکس شیخ صفی
تحقیق در مورد فرسایش و راههای مقابله با آن 38 ص
تحقیق در مورد عارضه گودی کمر
تحقیق در مورد فداییان اسلام 14 ص
تحقیق در مورد فخرالدین اسیعد گرگانی
تحقیق در مورد طالبان و امنیت جمهوری اسلامی ایران 23 ص
تحقیق در مورد طراحی و کاربرد سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت 28 ص
تحقیق در مورد فرایند تصمیم گیری خریدار ومصرفکننده
تحقیق در مورد علوم محاسباتی و علم نانو 38 ص
تحقیق در مورد عشایر خوزستان
تحقیق در مورد سیستم مخابرات
تحقیق در مورد عصر مدرن و شکوفایی اقتصادی 20 ص
تحقیق در مورد شرکت سهامی 32 ص
تحقیق در مورد طرز کار آسانسور 32 ص
تحقیق در مورد غلامحسین بنان افتخاری سراج 13ص
تحقیق در مورد علم ریاضیات 19 ص
تحقیق در مورد علل پیشروی مسلمانان در ایران و شکست ساسانیان 29 ص
تحقیق در مورد شرکتها ‏، بنگاههای اقتصادی ، بازرگانان و آرمان توسعه هزاره 77 ص
تحقیق در مورد سیمپیچی موتور خادمی
تحقیق در مورد پول و ارز بانکداری
پاورپوینت در مورد مدیریت زخم های فشاری

کلمات کلیدی :رمینی وروشهای نگهداری سیب رمینی وروشهای درجه سانی گراد مورد ارزش غذایی سیب زمینی نگه داری روش های میلی گرم داری سیب غذایی سیب ارزش غذایی زمینی غذایی ویامین برداش جوانه اسفاده سولانین میزان عوامل محصول
  • ۹۶/۰۹/۱۵
  • فصل هنری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی